Green Goddess salat

35-40 min.
Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Valmistamiseks läheb vaja:

Tallegg FIT! broileririnnafileed Caesari marinaadis 500 g
Rooma salatit
Värsket kurki
Murulauku või rohelist sibulat
Avokaadot

Kastmeks:
Peotäis basiilikut, spinatit, murulauku ja sibulat
1 küüslauguküüs
1 dl oliivõli
2 spl vett
1 dl peeneks riivitud parmesani
Maitse järgi sidrunimahla ja soola

 

Valmistamine

Haki Rooma salat, värske kurk, murulauk või roheline sibul üsna peeneks. Võid suurema koguse ette hakkida, see seisab selliselt külmikus üsna hästi. Kaste lisa vastavalt tarbimisele. Kastmeks blenderda kõik koostisosad kokku, v.a riivitud parmesan, see lisa viimasena lihtsalt lusikaga segades.

Küpseta broilerifileed vastavalt pakendil olevatele juhistele. Serveerimiseks sega kokku salat ja kaste. Aseta see suuremale taldrikule. Viiluta peale küpsetatud broilerifileed ning avokaadosektorid. Kaunista hakitud ürtidega.

Võid valmistada salati ka purki, mida on mugav lõunaks tööle kaasa võtta. Lao salat kihiti purki, roheline salat alla, seejärel filee ja avokaado. Fileest ja avokaadost lõika väiksemad kuubikud. Avokaadole pigista peale veidi sidrunimahla, et see säilitaks ilusa rohelise värvuse. Peale raputa veidi hakitud ürte.