Fileevardad sinepi-mee marinaadis
Koostisosad
400 g Eestimaine broileririnnafilee sisetükk
1 küüslauguküüs
2 sl õli
2 sl sidrunimahla
2 sl Dijoni sinepit
1 sl mett
1 sl tüümanilehti
soola, pipart
Salat sinepikastmega:
1 suur pea lehtsalatit
1 väike kurk
5 redist
1 sl hakitud tilli
1 sl hakitud rohelist sibulat
2 sl hapukoort
0,5 tl Dijoni sinepit
0,5 tl mett
veidi sidrunimahla
soola, pipart
Valmistamine
Pressi küüslauguküüs kaussi ja lisa ülejäänud marinaadi koostisosad. Sega läbi ja lisa kana. Lase vähemalt 30 minutit maitsestuda, aga võid liha marinaadi jätta ka kauemaks. Kui kasutad puitvardaid, pane need vette likku u 30 minutit enne grillima asumist. Lüki iga varda otsa üks sisefilee ja grilli keskmise kuumuse juures ja vahepeal vardaid pöörates u 10-15 minutit. Lase peale grillilt võtmist lihal u 5 minutit fooliumi all puhata.
Salati valmistamiseks haki kurk, viiluta redised ja rebi salat väiksemateks tükkideks. Sega hapukoor mee ja sinepiga ning lisa maitse järgi soola-pipart ja sidrunimahla. Sega juurde ürdid ja lisa kaste salatile ning sega veel omakorda kõik kokku. Serveeri koos fileevarrastega.