Crispy Fried Chicken riisikauss

Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Peamised koostisosad:

Crispy Fried Chicken maisikattega kanafilee

Keedetud riis

Kastmeks:

1 spl värske riivitud ingver

1 spl purustatud küüslauk

1 spl õli

2 spl Gochujang tšillipasta

1 tl Gochugaru Korea vm tšillihelbed

2 spl sojakaste

1 tl riisiäädikas

3 spl mesi või pruun suhkur

250 ml vesi

1 spl maisitärklis

Kuumuta kastrulis õli, lisa sellele värske riivitud ingver ning purustatud küüslauk. Seejärel lisa tšillipasta ja -helbed. Kuumuta kiirelt ning lisa sojakaste, riisiäädikas, mesi või suhkur ning 200 ml vett. Sega tärklisele 50 ml külma vett ning nirista see pidevalt segades kergelt podisevale kastmele. Kuumuta kuni kaste on paksenenud. Maitse, vajadusel lisa soola, suhkrut või riisiäädikat. Kaste peaks olema mõnusalt magus-hapu ning kergelt soolakas. Võid ka vastavalt soovile teha vürtsikamaks, lisades tšillit.

Tšilline Korea kurgisalat:

4-5 väikest kurki

1 spl sojakaste

1 spl seesamiõli

0,5 spl röstitud seesamiseemned

1 tl riisiäädikas

2-3 rohelise sibula vart

3 tl värskelt riivitud ingver

2 küüslauguküünt

1-2 tšillit

1 tl Gochujang pasta

1 tl suhkrut

Lõika kurk jämedamateks viiludeks. Aseta need sõelale ja lisa ohtralt soola. Lase seista ca 15 minutit, loputa, kurna ja pane serveerimiskaussi. Nii ei muutu salat seistes vesiseks. Riivi ingver ja küüslauk, haki tšilli peeneks, lisa sojakaste, seesamiõli, riisiäädikas ja Gochujang pasta. Sega kaste kokku ja vala kurkidele. Haki roheline sibul ning lisa see ka kurkidele koos röstitud seesamiseemnetega. Sega veel korra läbi ning serveeri.

Korea porgandisalat:

500 g porgandit

3 küüslauguküünt, purustatud

1 tl valge suhkur

2,5 tl soola

120 ml mahedamaitselist õli

Pool mugusibulat, peenelt hakitud (võib ka ära jätta)

1 spl koriandriseemneid

0,5 tl Cayenne pipar

30-50 ml valge veini äädikat

Riivi või ribasta porgand. Uhmerda koriandriseemned veidi katki. Sega kokku kastme komponendid: purustatud küüslauk, õli, suhkur, sool, Cayenne pipar, koriandriseemned ja valge veini äädikas. Maitse järgi võid teha vürtsikamaks, lisades rohkem Cayenne pipart. Valge veini äädikas võib ka olla vahel intensiivsem, pigem alusta väiksemast kogusest. Sega valmis kaste porgandile.

Kaunistuseks:

Röstitud seesamiseemned

Värske roheline sibul

Küpseta CFC kanafilee ahjus või kuumaõhufritüüris krõbedaks. Viiluta ning serveeri madalas kausis riisipadjal. Nirista peale terav kaste ning lisa kõrvale kurgi- ja porgandisalat. Kaunistuseks hakitud roheline sibul ja röstitud seesamiseemned.