Aurutatud bao kuklid rebitud kanafileega

1 h
Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

300 g FIT! BBQ rebitud kanafileed

Värsket koriandrit

Jupp riivitud ingverit

2 spl hoisin kastet

0,5 laimi mahl

500 g jahu

4 tl küpsetuspulber

400ml kookospiima

1 tl soola

Õli määrimiseks

 

Serveerimiseks:

3 värsket punast tšillit

4 rohelist sibulat

5 spl röstitud seesamiseemneid

3 spl hoisin kastet

0,5 laimi mahl

Valmistamine

Sega rebitud kanale riivitud ingver, peenelt hakitud koriander, hoisin kaste ja laimimahl.

Pane jahu, küpsetuspulber, kookospiim ja sool köögikombaini. Sega ühtlaseks, kuni saavutad kleepuva taina. Rulli vorstikeseks ning lõika 16-ks ühesuuruseks pallikeseks. Rulli õhemaks.

Jaga kanatäidis (1 kuhjaga tl) rullitud ringidele, jäta servast ca 1-2 cm ruumi. Tõsta servad täidisele ning näpista tihedalt kokku ja vormi kukliks.

Aseta kuklid bambus-aurutisse õliga määritud küpsetuspaberile või õlitatud paberist muffinivormidesse, näpistatud pool all.

Auruta ca 12 minutit või kuni kuklid on heledad ja kohevad.

Puista peale röstitud seesamiseemneid, hakitud tšillit ning rohelist sibulat.

Serveeri koos hoisin kastmega, kuhu on lisatud särtsu andmiseks maitse järgi laimimahla.