Ahjuvorm kana poolkoibade, tomatite ja orzoga

4
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Talleggi broileripoolkoibi
250 g orzot
3 suuremat tomatit
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 tl paprikapulbrit
¼ tl tšillihelbeid
1 tl kuivatatud punet
1 sl hakitud tüümianilehti

200 g suvikõrvitsat
6-8 kirsstomatit
5 dl kanapuljongit
100 g fetat
3 sl oliiviõli
soola-pipart

Valmistamine

Maitsesta kanakoivad soola-pipra ja 1 sl õliga. Tükelda suuremad tomatid, koori sibul ja küüslauguküüned ning tükelda needki kergelt. Kalla köögiviljad blenderisse ja töötle ühtlaseks. Kuumuta saadud segu pannil paari minuti jooksul, kuni see tumedamaks muutub. Lisa ürdid, tšilli ja paprikapulber ning pool puljongikogusest. Lase keema tõusta ning sega sekka orzo. Maitsesta segu soola-pipraga. Kalla pannisisu kergelt õliga määritud ahjuvormi. Tõsta peale tükeldatud suvikõrvits, kirsstomatid ja maitsestatud kanakoivad. Nirista toidule ülejäänud õli ja küpseta ahjus 220-kraadi juures 30 minutit. Kalla seejärel toidule ülejäänud puljong ja lisa feta ning küpseta veel u 10 minutit, kuni vedelik on imendunud ja juust sulanud. Soovi korral võid toidu ahjusiinil kõrgemale tõsta ja lõpetuseks veel 5 minuti jooksul grillrežiimiga pealt täiendavalt pruunistada.