Ahjupotis küpsenud kana köögiviljade ja õuntega

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Talleggi marjases marinaadis ahjubroiler
1 sibul
5 küüslauguküünt
2 porgandit
2 pastinaaki
500g kartuleid
2 õuna
1 sl tüümianilehti või 1 tl kuivatatud tüümiani
väike peotäis värskeid või külmutatud jõhvikaid
1 sl oliiviõli

Valmistamine

Koori kartulid kui kasutad suuremaid, väiksemad õhema koorega kartulid võid ka terveks jätta. Kori sibul ja lõika neljaks. Koori porgandid ja pastinaagid ning lõika suuremateks tükkideks. Tõsta köögiviljad ahjupotti ja  maitsesta soola-pipra ning tüümianiga. Lase kanal enne küpsetamist tund aega toatemperatuuril seista, seejärel eemalda kana pakendist ja tõsta köögiviljadele. Kuumuta ahi 200 kraadini, kata pott kaanega ja tõsta ahju tunniks ajaks küpsema. Eemalda kaas , lisa poolitatud või sektorikeks lõigatud õunad ja küpseta veel u 30-40 minutit, kuni kana on pruunistunud ja noaga kintsupiirkonda torgates on sealt väljuv vedelik läbipaistev. Lase enne lahti lõikamist 10 minutit seista ja serveeri.