Aasia-pärased kotletikesed & coleslaw salat

4
Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Kotletikesed:

300 g Tallegg Fit Broileririnnafilee hakkliha

150 g Farmi klassikalist kodujuustu 2%

3-5 cm jupp ingverit

2 küüslauguküünt

100 g riivitud porgandit

1 spl magusat tšillikastet

1 spl sojakastet

1 tl röstitud seesamiõli

1 kanamuna

Värskeid ürte: koriander, roheline sibul

Õli praadimiseks

Röstitud seesamiseemneid

 

Coleslaw:

2-3 porgandit

Pool või veerand peakapsast (valge ja punane)

Värskeid ürte: koriander, roheline sibul

1 tl riisiäädikat

1 spl magusat tšillikastet

1 tl röstitud seesamiõli

2-3 spl tahiinit (seesamipastat)

Röstitud seesamiseemneid

Soola, pipart

Valmistamine

Kotletikeste valmistamine:

Purusta küüslauk ja riivi ingver, seejärel riivi porgand jämeda riiviga. Kuumuta pannil veidi õli ja prae porgand koos küüslaugu, ingveri, sojakastme ja seesamiõliga. Jahuta toatemperatuurile. Haki koriander ja roheline sibul. Sega suuremas kausis hakkliha, kodujuust, magus tšillikaste, lahtiklopitud muna ja hakitud ürdid.

Kuumuta pannil pisut õli, vormi kotletikesed (nt jäätisekulbiga). Aseta need pannile kuuma õli sisse nii, et jääks piisavalt ruumi. Vajuta spaatliga pallikesed lapikuteks kotletikesteks (nii küpseb liha kiiremini ja ühtlasemalt ega kuiva ära), raputa peale seesamiseemneid. Prae mõlemalt poolt ca 3 minutit.

 

Coleslaw valmistamine:

Lõika kapsast ja porgandist peened ribad. Porgandit võid riivida ka jämeda riiviga. Haki koriander ja roheline sibul, sega need kokku. Kastmeks sega riisiäädikas, magus tšillikaste, röstitud seesamiõli ja tahhiinipasta. Vajadusel lisa veidi sooja vett, et saada õige paksus. Sega kaste kapsa-porgandisalatiga, kaunista koriandrilehtede ja rohkelt seesamiseemnetega.