Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | Kalkuni poolkoib röstsibula ja rõõsa koorega |
2 dl | toortatart |
200 g | kirsstomateid |
1 | kollane paprika |
125 g | mozzarellakirsse |
50 g | rukola salatit |
1 | suur avokaado |
Kaste: | |
0,5 dl | extra virgin oliiviõli |
2 sl | valget palsamiäädikat |
1-2 | purustatud küüslauguküünt |
1 tl | mett |
soola ja musta pipart |
Kuumuta tatar potis soolaga maitsestatud vees keemiseni, pane vett veidi üle tatrakihi. Keera kuumus madalaks ja jäta kaane alla hauduma, kuni see on peaaegu pehme ehk al dente (u 10-13 minutit). Nõruta sõelal ja jäta jahtuma. Poolita pestud kirsstomatid, lõika paprika kuubikuteks. Pese rukolalehed ja kuivata, koori avokaado ja lõika pikkadeks viiludeks. Poolita mozzarellapallid. Mõõda kastmeained kaanega purki ja loksuta segamini. Sega salatiained kastmega läbi, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe koos ahjus soojendatud eelküpsetatud kalkuni poolkoivaga.
Retsept: Lia Virkus; Foto: Jaan Heinmaa