Värviline toortatrasalat kalkuni poolkoivaga

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

1 pakk Kalkuni poolkoib röstsibula ja rõõsa koorega
2 dl toortatart
200 g kirsstomateid
1 kollane paprika
125 g mozzarellakirsse
50 g rukola salatit
1 suur avokaado
Kaste:
0,5 dl extra virgin oliiviõli
2 sl valget palsamiäädikat
1-2 purustatud küüslauguküünt
1 tl mett
soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta tatar potis soolaga maitsestatud vees keemiseni, pane vett veidi üle tatrakihi. Keera kuumus madalaks ja jäta kaane alla hauduma, kuni see on peaaegu pehme ehk al dente (u 10-13 minutit). Nõruta sõelal ja jäta jahtuma. Poolita pestud kirsstomatid, lõika paprika kuubikuteks. Pese rukolalehed ja kuivata, koori avokaado ja lõika pikkadeks viiludeks. Poolita mozzarellapallid. Mõõda kastmeained kaanega purki ja loksuta segamini. Sega salatiained kastmega läbi, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe koos ahjus soojendatud eelküpsetatud kalkuni poolkoivaga.