Toorsuitsupeekoni ja pohlaglasuuriga ahjukana

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Eestimaine broiler
1 pakk (u 10 viilu) Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
2 sibulat
6 väiksemat õuna
5 värsket rosmariinioksa (+ soovi korral sama palju serveerimiseks)
soola, pipart
Pohlaglasuur:
1 dl pohlamoosi
1 dl õunaveini (nt Põltsamaa Kuldne)
2 sl teralist Dijoni sinepit
soola, pipart
väike rosmariinioks

Valmistamine

Glasuuri valmistamiseks sega komponendid väiksemas potis ja kuumuta u 10 minutit, kuni kaste on pisut tumenenud ja maitsed ning koostis ühtlustunud. Jäta pool kastmest serveerimiseks ja pool vala eraldi nõusse glasuurimiseks. Võta broiler umbes tund aega enne ahju minekut toatemperatuurile, kuivata majapidamispaberiga ja maitsesta soola-pipraga. Pista kana sisemusse 1-2 poolitatud õuna ning rosmariinioksad ja kinnita koivad küpsetusnööriga. Lao peekoniviilud kergelt üksteist kattes kana rinnaosale ja kinnita külgedelt vajadusel hambatikkudega. Küpseta kana 200-kraadises ahjus u 45 minutit, kuni kana hakkab pisut jumekamaks muutuma. Alanda ahjutemperatuur 180 kraadini ja lisa pannile järele jäänud õunad ning sektoriteks lõigatud sibulad. Kui pann tundub kuiv, siis lisa ka pisut vett. Pintselda kana ja peekonit pohlaglasuuriga ning küpseta veel u 30 minutit, vahepeal veel kana paar korda glasuuriga pintseldades. Kui kana kipub kastmes sisalduva suhkru tõttu liiga kiirelt tumenema, kata kana fooliumiga. Suska terava noaga kana kintsuosa – kui sealt välja voolavad mahlad on läbipaistvad, on kana valmis. Lase kanal u 10 minutit enne lahti lõikamist puhata ja soovi korral kinnita kanale väike rosmariinikimbuke. Serveeri koos kastme ja ahjuköögiviljadega.