Sul läheb vaja | |
---|---|
2 fileed | Eestimaine broileririnnafilee 2x200 g |
1 | muna |
1 dl | rukkijahu |
2 dl | pankot või riivsaia |
1 | väiksem suvikõrvits |
200 g | kukeseeni |
200 g | tomatit |
1 | rohelise sibula vars |
1 sl | sidrunimahla |
tilli | |
soola-pipart | |
õli ja võid praadimiseks | |
Kaste: | |
0,75 dl | paksemat jogurtit (nt Kreeka jogurt) |
1 tl | mahedat sinepit |
1 sl | majoneesi |
Viiluta suvikõrvits õhukeselt ja sega läbi näpuotsatäie soola ning sidrunimahlaga. Sega sekka veidi hakitud tilli ja jäta maitsestuma. Kastme valmistamiseks sega kokku jogurt, majonees ja sinep. Puhasta kukeseened ja tükelda või poolita suuremad. Kata kanafilee toidukilega ja tümita lihahaamri abil lõikelaual mõlemalt poolt ühtlaseks, u 1 cm läbimõõduga tükiks. Maitsesta soola-pipraga, kasta jahusegusse, seejärel lahtiklopitud munasse ja viimasena pankosse. Kuumuta pann, lisa uhkelt õli ja prae šnitslit mõlemalt poolt u 3-4 minutit, kuni see on kena ja kuldpruun. Toimeta samamoodi ka teise fileega. Puhasta pann, lisa veidi võid ja seened ning rohelise sibula hakitud alumine heledam osa. Maitsesta soola-pipraga ja prae u 5 minuti jooksul kergelt läbi. Tõsta šnitslid lõikelauale, kata kastme, kukeseente ja suvikõrvitsaga ning puista peale hakitud tomateid ja maitserohelist. Lisandite ülejäägid serveeri kaussides kõrvale.
* Sama retsepti järgi võid valmistada väiksemale seltskonnale ka portsjonpakist vaid ühe filee ning jätta teise filee järgmist toidukorda ootama. Vähenda sel juhul veidi jahu-ja pankokogust. Kastme ja köögiviljade osa võid samaks jätta.
Retsept ja foto: Britt Paju