Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1 | sibul |
300 g | puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat |
2 | küüslauguküünt |
400 g | konserveeritud tomateid |
150 g | mozzarellat |
50 g | parmesani |
1 tl | kuivatatud punet |
¼ tl | tšillihelbeid (soovi korral) |
1 sl | oliiviõli |
u 300 g | tagliatellet või muud lintpastat |
100 g | kirsstomateid |
väike peotäis basiilikulehti | |
soola ja musta pipart |
Kuivata broilerifileed majapidamispaberiga, maitsesta kergelt soola-pipraga ja pruunista õli sees kuumal pannil mõlemat poolt u 2 minutit. Tõsta kõrvale ja lisa pannile kohe hakitud sibul. Kuumuta u 5 minuti jooksul, kuni sibul on pehmenenud, seejärel lisa hakitud küüslauk ja kõrvitsatükid ning pune ja tšilli. Kuumuta veel minutikese jooksul, seejärel lisa tomatid ja tükelda need kergelt pannilabida abil. Lisa ka u 2 dl vett, sool ja pipar ning kuumuta kaane all u 10 minutit, kuni kõrvits on pehmenenud. Samal ajal keeda valmis pasta vastaval pakendi juhistele ja jäta peale keetmist varuks u 1,5 dl pasta keeduvett. Kui kõrvits on pehme, suru pool kogusest pannilabida või kahvli abil puruks, sega sekka nõrutatud pasta ja pasta keeduvett niipalju, et segu oleks mõnusalt mahlane ning vala segu hautamispotti, kui panni käepide ei ole kuumakindel. Suska nõu keskele terved fileed, tükelda mozzarella ja pista tükid pasta sisse. Riivi parmesan ja puista nii kanale kui pastale. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit ja lase 5 minutit veel seista. Lisa tükeldatud värsked tomatid, basiilikulehed ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju