Pastaroog kanafilee, kõrvitsa ja mozzarellaga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 Eestimaine broileririnnafilee
1 sibul
300 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
2 küüslauguküünt
400 g konserveeritud tomateid
150 g mozzarellat
50 g parmesani
1 tl kuivatatud punet
¼ tl tšillihelbeid (soovi korral)
1 sl oliiviõli
u 300 g tagliatellet või muud lintpastat
100 g kirsstomateid
väike peotäis basiilikulehti
soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuivata broilerifileed majapidamispaberiga, maitsesta kergelt soola-pipraga ja pruunista õli sees kuumal pannil mõlemat poolt u 2 minutit. Tõsta kõrvale ja lisa pannile kohe hakitud sibul. Kuumuta u 5 minuti jooksul, kuni sibul on pehmenenud, seejärel lisa hakitud küüslauk ja kõrvitsatükid ning pune ja tšilli. Kuumuta veel minutikese jooksul, seejärel lisa tomatid ja tükelda need kergelt pannilabida abil. Lisa ka u 2 dl vett, sool ja pipar ning kuumuta kaane all u 10 minutit, kuni kõrvits on pehmenenud. Samal ajal keeda valmis pasta vastaval pakendi juhistele ja jäta peale keetmist varuks u 1,5 dl pasta keeduvett. Kui kõrvits on pehme, suru pool kogusest pannilabida või kahvli abil puruks, sega sekka nõrutatud pasta ja pasta keeduvett niipalju, et segu oleks mõnusalt mahlane ning vala segu hautamispotti, kui panni käepide ei ole kuumakindel. Suska nõu keskele terved fileed, tükelda mozzarella ja pista tükid pasta sisse. Riivi parmesan ja puista nii kanale kui pastale. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit ja lase 5 minutit veel seista. Lisa tükeldatud värsked tomatid, basiilikulehed ja serveeri.