Sul läheb vaja | |
---|---|
400 g | Jahutatud broilerisüda |
1 | punane sibul |
2 | küüslauguküünt |
400 g | kõrvitsat |
1 | punane paprika |
50 g | lehtkapsast või spinatilehti |
1 purk | keedetud kikerherneid |
2 sl | punast veiniäädikat |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
1 | loorberileht |
1 sl | oliiviõli |
soola, pipart |
Poolita kanasüdamed, lõika ära üleliigsed kelmed ning vajadusel puhasta südame sisemus. Poolita ja viiluta sibul, haki küüslauk, koori kõrvits ja lõika u 2 cm suurusteks kuubikuteks. Tükelda eelnevalt puhastatud paprika ning rebi lehtkapsast suupärased tükid, mis on tugevamatest rootsudest vabad.
Kuumuta pannil kergelt õli ja lisa südamed, sibul ning küüslauk. Pruunista keskmiselt tugeval kuumusel u 5 minutit, vahepeal segades. Maitsesta pannisegu soola-pipra, loorberi ja tüümianiga ning lisa veiniäädikas. Sega veel minutijagu. Lisa kõrvits ja paprika ning kuumuta kaanega kaetult u 7-10 minutit, kuni kõrvits on peaaegu pehme. Lisa lehtkapsas ja kikerherned ning sega läbi ja kuumuta veel paar minutit, kuni lehtkapsas pehmeneb ja kikerherned on läbi kuumutatud. Maitsesta ja serveeri.
Retsepti autor: Britt Paju