Panniroog broilerisüdamete, kõrvitsa ja kikerhernestega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

400 g Jahutatud broilerisüda
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
400 g kõrvitsat
1 punane paprika
50 g lehtkapsast või spinatilehti
1 purk keedetud kikerherneid
2 sl punast veiniäädikat
1 tl kuivatatud tüümiani
1 loorberileht
1 sl oliiviõli
soola, pipart

Valmistamine

Poolita kanasüdamed, lõika ära üleliigsed kelmed ning vajadusel puhasta südame sisemus. Poolita ja viiluta sibul, haki küüslauk, koori kõrvits ja lõika u 2 cm suurusteks kuubikuteks. Tükelda eelnevalt puhastatud paprika ning rebi lehtkapsast suupärased tükid, mis on tugevamatest rootsudest vabad.

Kuumuta pannil kergelt õli ja lisa südamed, sibul ning küüslauk. Pruunista keskmiselt tugeval kuumusel u 5 minutit, vahepeal segades. Maitsesta pannisegu soola-pipra, loorberi ja tüümianiga ning lisa veiniäädikas. Sega veel minutijagu. Lisa kõrvits ja paprika ning kuumuta kaanega kaetult u 7-10 minutit, kuni kõrvits on peaaegu pehme. Lisa lehtkapsas ja kikerherned ning sega läbi ja kuumuta veel paar minutit, kuni lehtkapsas pehmeneb ja kikerherned on läbi kuumutatud. Maitsesta ja serveeri.