Mustasõstrakana peedi ja porgandiga

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

4 Eestimaine broilerikoib
2 dl musti sõstraid
2 sl õli
2 sl palsamiäädikat
0,75 dl marjaveini
2 sl suhkrut
1 punane sibul
300 g noori peete
300 g porgandeid
3-4 tüümianioksa
Soola, pipart

Valmistamine

Pane sõstrad, vein, suhkur, ülejäänud õli ja palsamiäädikas koos mõne tüümianioksaga väiksemasse potti, lase mulinal keema ning keeda umbes 5 minutit, kuni kaste on ühtlustunud. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja lase veidi jahtuda. Lõika kanakoibade väliskülgedele mõned lõhed, et kana paremini maitsestuks ja lao ahjuplaadile. Lisa pestud porgandid ja peedid. Kui tegu on noorte köögiviljadega, pole neid koorida tarvis. Väiksemad köögiviljad võid terveks jätta, kuid suuremad poolita. Lõika sibul sektoriteks ja mulju noaküljega kergelt küüslauguküüsi. Lisa köögiviljad pannile kanakoibade juurde, maitsesta lusikatäie õli, soola ja pipraga ning sega läbi. Vala kaste kanale-köögiviljadele ja sega veidi ning küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Tõsta kuumus 200-kraadini ja pruunista veel 15-20 minutit. Tõsta kana ja köögiviljad vaagnale ja puista peale sõstraid, hakitud mustsõstralehti ning tüümianioksi.