Kapsavorm kanahakkliha ja tatraga

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 dl keedetud tatart
300 g Fitness! Broileririnnafilee hakkliha
500 g kapsast
4 dl vett, köögivilja- või kanapuljongit
1 küüslauguküüs
10 cm porrut
1 tl kuivatatud tüümiani
soola, pipart
oliiviõli

Valmistamine

Keeda tatar 2 dl veega u 15 minuti jooksul pehmeks.

Lõika kapsas peenteks, suupärasteks ribadeks ja haki porru ning küüslauk. Kuumuta porrut ja küüslauku kergelt malmpoti või suurema panni põhjas õlis, lisa tüümian ja kapsas ning vesi või puljong. Hauta kapsasegu kaanega kaetult u 20 minutit, kuni kapsas on pehmenenud.

Kuumuta kerge õlisortsuga pannil hakkliha paari minuti jooksul läbi. Vala koos kapsasegu ja tatraga laiemasse ahjuvormi, maitsesta vajadusel ning sega läbi. Kuumuta 200 kraadi juures u 20 minutit, kuni vorm on pealt jumekam. Võid aga ka lisada nii tatra kui hakkliha kapsaga koos haudepotti ja kaanega kaetult lihtsalt veel u 10 minutit koos hautada, et maitsed seguneksid.

Serveerimisel võid soovi korral toidule lisada ka pisut hapukoort või maitsetamata jogurtit.