Kanakintsud jõhvikate ja mandariinidega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

4 Eestimaine broilerikints
2 pastinaaki
3 porgandit
3 mandariini
1 sibul
2 küüslauguküünt
Väike peotäis kuivatatud jõhvikaid
1 dl vett või kanapuljongit
1 sl mett
2 sl palsamiäädikat
1 rosmariinioks
3 loorberilehte
1 tl kuivatatud tüümiani
soola-pipart
Praadimiseks:
õli
Serveerimiseks soovi korral:
värskeid jõhvikaid ja loorberilehti või rosmariinioksi

Valmistamine

Maitsesta kanakintsud kergelt soolaga. Koori ja tükelda porgandid ning pastinaak ja viiluta sibul ja küüslauk. Lao köögiviljad ahjuvormi, lisa ürdid, vesi või puljong ja kuivatatud jõhvikad. Pruunista pannil väheses õlis kergelt kanakintsud ja tõsta köögiviljadele. Lisa poolitatud mandariinid ja pigista peale ühe mandariini mahl. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni kana on kuldpruun ja porgandid pehmed. Sega mesi äädikaga, nirista üle kanakoibade ja küpseta veel 5 minutit. Serveeri sama küpsetusnõuga ja kaunista soovi korral värskete loorberilehtede või rosmariiniokstega ning puista peale värskeid või külmutatud jõhvikaid. Juurde võid soovi korral pakkuda näiteks keedetud metsikut riisi.