Talleggi ja Rakvere tooted taas Oma Maitse toiduajakirja lemmikud

21. mai 2024

Toiduajakiri Oma Maitse selgitas välja 2024. aasta parimad toidutooted ja meil on väga hea meel, et nii Rakvere kui Talleggi tooted on jällegi leidnud tee Oma Maitse toiduajakirja lemmikute sekka.

Oma Maitse soovib esile tõsta ja tunnustada põnevaid ning tervislikke tooteid, mis rikastavad eestlaste toidulauda. Parimad saavad igal aastal pärjatud „Oma Maitse LEMMIK“ märgisega, mis aitab inimestel toidukauplustes paremaid valikuid teha. Oma Maitse Lemmiku märk kaupluseriiuleil punetab kutsuvalt ja usaldusväärselt. Seekord testisid žürii usinad hindajad kokku lausa 114 toodet.

Talleggi tooteid tunnustati kanaliha kategoorias.

PARIM KANALIHATOODE:
🏅 Tallegg maisikattega kanafilee. Žürii kommentaar: „Kes ei armastaks krõbeda kattega kanafileed … kõik noogutavad tunnustavalt. Katet on parajalt, mitte liiga paksult nagu odavtoodetes, liha on siin mahlane ja taine. Tõenäoliselt on see ka üks kuumaõhufritüüripõlvkonna lemmikuid.“
🏅 Tallegg FIT! Vürtsikas metsamarja broileririnnafileešašlõkk. Žürii kommentaar: „Vürtsikas ja väga taine, struktuurilt mahlane. Metsamari ka täitsa tunda – olgu pealegi, et mõni jorises selle hoopis sookailu moodi olevat. 2,5% sisaldab ka suhkrut, kuid seda pole maitses tunda.“

Sel aastal napsasime Rakverega endale kolm väärtuslikku auhinda, kahes erinevas kategoorias:

PARIM SOE LIHATOODE
🏅Rakvere Ürt & Grill Punase sõstra ja rosmariini grill-liha seavälisfileest. Žürii kommentaar „Taine ja tasakaalus, seejuures ka mahlane. Tekstuur on mõnus ja lihale omaselt kiuline. Sealiha 80%, punaseid sõstraid 8%. Üldse on kõik lubatud maitsed keelel tunda.“
🏅Rakvere Taste of America BBQ tšilli-ananassišašlõkk. Žürii kommentaar: „Hapukasmagus šašlõkk seakaelakarbonaadist – liharikas ja aus suvine grill-liha. Tšillit ja ananassi on kenasti tunda. Väga mõnus maitsete kombo. Tootele on leitud ka hea maitseainesegu, mis pole liiga tšillituline. Säilitusaineid pole.“

PARIM EESTI TOODE
🏅Rakvere taine seahakkliha. Žürii kommentaar: „Võib tunduda üllatav, aga taine seahakkliha suudab võistelda rasvasisalduselt broileriga, rasvu on vaid 7% ja valku 22%. Kes on harjunud rasvasema kotletiseguga, siis neile soovitame ikka kodust hakkliha. Aga taise liha austajale on see toode suurepärane: odav ja mugav kasutada. Igapäevasel toiduvalmistamisel saad valmistada nii lihakastmeid kui hautisi.“

Maag Foodi tootearendus- ja turundusdirektori Janne Laik-Lõhmuse sõnul on Oma Maitse iga-aastane parima toidutoote konkurss ja seal saavutatud võidud Eesti toidutootjate jaoks väga olulisel kohal. „Rakvere ja Talleggi toodete lemmikuks valimine lausa mitmes kategoorias näitab, et oleme teinud väga head tööd ja tabanud ära eestlaste maitse-eelistused, tuues samas lauale uued ja huvitavad maitsed. Töötame igapäevaselt selle nimel, et püsiksime mitte ainult konkurentsis, vaid tugevalt eesrinnas ja fookus on selgelt suunatud tarbijate soovide täitmisele läbi ajatute klassikute tootmise, pakkudes ühtlasi toidulauale ka kutsuvaid ja ülimaitsvaid uudistooteid.“
Kõiki võidutooteid saad vaadata siit