Ettevõttest

Talleggi uudne Rosépipra filee võitis Figuurisõprade auhinna kõige tervislikuma liha kategoorias

21. mai 2010

Figuurisõprade konkursi Süües terveks 2010 kõige tervislikuma toote auhinna liha kategoorias võitis Talleggi Rosépipra kanafilee. Trendikas Rosépipra marinaad on valmistatud vee baasil – 100 grammis lihas on vaid 0,7 grammi rasva ning 0,6 grammi süsivesikuid.

„Talleggi võidud toiduainete konkurssidel näitavad, et Tallegg on kanaliha- aga ka üldse lihamaitsete trendilooja,“ sõnas ASi Tallegg äridirektor Margus Venelaine. „Tallegg panustab tootearendusse palju. Meie tootearendusega tegelevad eesti inimesed, kes suudavad eesti inimeste maitseid kõige paremini tabada. Samas otsime ideid maailmaturult ning suudame luua Eesti-siseselt uusi trende. Uuendame sortimenti vähemalt kaks korda aastas – kevadel ja sügisel vastavalt hooajatoodete vajadusele, aga ka hooaegade vahel. Praegu on Talleggi sortimendis kokku ligi 300 erinevat toodet.“

Margus Venelaine sõnul on turuliidri roll ja eelis just uute maitsete ja suundade katsetamine. „Meie uudsed tooted võtavad tarbijad väga hästi vastu ning seetõttu leiavad Talleggi „töötavad“ ideed rakendust ka teiste tootjate sortimentides. Saame tagasisidet tarbijatelt olemasolevate ja uute toodete kohta ning arvestame tootearenduses ka klientide otseste kommentaaridega,“ rääkis Margus Venelaine.

„Talleggi tootearenduse suundadeks on viimastel aastatel selgelt olnud tervislikkus ja naturaalsus,“ sõnas ASi Tallegg turundusjuht Krista Kalbin. „Täna on Talleggi toodetest 75% gluteenivabad ning 42% ilma maitsetugevdajata (E621). Selle aasta suvised uudistooted ei sisalda ükski maitsetugevdajat – naatriumglutamaati. Samuti jälgime Talleggis väga tähelepanelikult toodete soolasisaldust. Näitaks on meie Klaabu Lihaviiner viinerikategooria liputoode oma suurima lihasisalduse, minimaalse rasvasisalduse (6g), vähese soolasisalduse ning koostisest puuduvate maitsetugevdajate ja toiduvärvide tõttu. Klaabu lihaviinerit pidas konkursil oma lemmikuks ka Evelin Ilves,“ rääkis Krista Kalbin. (Vaata klippi siit >>)

2010kuldne_suues_terveks_logo_FS

Krista Kalbini sõnul sisaldab kanaliha võrreldes punase lihaga 3–4 korda vähem rasvu. „Kanaliha vähene rasvasisaldus on suurim pluss, et pakkuda tarbijatele tervislikke lihatooteid. Samuti on kanaliha rasvades ülekaalukalt esindatud „head“ ehk küllastumata rasvhapped. Uued maitsed väherasvase kanaliha baasil on üks vastus tervislikule toitumisele ning seeläbi kõrge elukvaliteedi saavutamisele,“ lausus Krista Kalbin.

Rosépipra kanafilee toiteväärtus: 100 grammi toodet sisaldab keskmiselt 393 kJ/93kcal, valke 21 g, süsivesikuid 0,6 g, rasvu 0,7 g.
Toodet müüakse 300grammises pakendis.

Talleggi auhinnatud tooted läbi aastate: http://www.tallegg.ee/tooted/talleggi-auhinnatud-tooted-labi-aegade