Ettevõttest

Talleggi peakokk Kuno Kitsing: Moes on naised, kes oskavad hästi süüa teha!

04. March 2010

Artikkel on lühendatud versioon portaalis/ajakirjas Buduaar ilmunud artiklist, mille autoriks Mari-Liis Helvik.
Loe täispikka artiklit Buduaarist.

Kodune kokkamine on muutumas üha trendikamaks, samuti ka retseptikogumikud – vaevalt ajad sa enam ajal, mil internetis avaldatakse iga päev sadu retsepte, vanamoodsates kokaraamatutes näpuga järge. Pole kahtlustki, et moodsad kokkajad on kolinud internetti, sellest annavad tunnistust põhjalikud toidublogid, kokandushuviliste inimeste ühisettevõtmised toiduteemaliste veebiajakirjade näol ja ka Buduaari retseptivõistlustest osavõitjate hulk buduaar.ee-s.

Eesti kana- ja munatoodetega paljudele esimesena seostuv Tallegg on samuti võtnud ette tee olla internetis kõikidele kokkajatele ideede genereerimisel ja info otsimisel käepärast. Nende veebileht www.tallegg.ee on muutumas paljude kergete ja tervislike toitude armastajate lemmikuks – sealt leiab igaks päevaks hõrke retsepte, mille on heaks kiitnud ja mida soovitanud Talleggi tegemistega liitunud noor, kuid kogenud peakokk Kuno Kitsing.

Kuno, kus oled varem töötanud ja millised on olnud suuremad ülesanded kokana?
Kokakarjääri alustasin kodulinnas Viljandis, kust liikusin edasi pealinna ning sealt viis tee juba Eesti riigi piiridest väljapoole. Minu seni põnevamateks töökohtadeks on olnud Lõuna-Hispaania ja Iirimaa. Lisaks olen uut ja eripärast käinud õppimas Rootsis ja ka messidel Prantsusmaal ja Soomes, kust olen kaasa võtnud kuhjaga ideid ja kogemusi. Viimased seitse aastat olen töötanud Tallinki erinevatel laevadel, seda nii Tallinna-Stockholmi kui ka Riia-Stockholmi liinil. Praegu olen peakokana ametis Riia-Stockholmi liinil.

Kokk_1 (1)

Kuidas ristus sinu tee Talleggiga?
Tänu oma tööle puutun iga päev kokku kanalihaga. Seega koostöö algus Talleggiga on minu jaoks igati loogiline – Talleggi sortiment on lai ja sisaldab palju põnevaid tooteid, mis võiksid toidulauale vaheldust tuua. Saan ise Talleggi tootevalikust inspiratsiooni ning loomulikult hakkavad mõtted liikuma uute põnevate retseptide suunas – nii ma neid Talleggile koostama hakkasingi. Arvan, et Talleggi retseptid annavad kõikidele kanasõpradele uusi ja värskeid ideid. Olen enam kui kümme aastat kokana ametis olnud ja see ala inspireerib mind endiselt, ka kogemusi jätkub.

Millised on sinu põhilised tööülesanded ja milliseid Talleggi tegevussuundi hakkad arendama?
Minu hooleks jääb tervislike retseptide valmistamine Talleggi olemasolevatest ja uutest toodetest. Jälgin ka retseptide tervislikkust, annan nippe ja soovitusi, mida ka ise iga päev köögis kasutan.

Tallegg avas uue veebilehe. Mis tingis vajaduse luua sellist uut keskkonda?
Vajaduse uue kodulehe järele on tinginud tarbijate aina suurem “kolimine“ internetti ning teisest küljest oli Talleggi vana sait juba kulunud ja väsinud ka. Ostutrende jälgides võin öelda, et kodune söögitegemine on taas in – moes on naised, kes oskavad hästi süüa teha. Seega pakumegi neile moodsatele naistele nüüd Talleggi kodulehel Eesti ainsat ja suurimat kanaliha- ja munatoitude ideepanka internetis. Kui sa meie kodulehel ära käid, siis õhtuseks söögivalmistamiseks ideedest enam puudu ei tule.

Peagi on käes lihavõtted – kevade suurimad pühad –, mida uut on sel puhul Talleggil pakkuda?
Lihavõteteks tuleb müüki piiratud kogus eripakendis Valgeid Lihavõttemune. See on nüüd spetsiaalselt selle aasta pühadeks valminud pakend, mis sisaldab eranditult valgeid kanamune. Nagu kõik teavad, on valged kanamunad lihavõtete ajal paras defitsiit, nii et eripakendis leiate ainult parimad värvimiseks sobivad valged kanamunad. Ja kui valged otsa saavad, siis sobivad värvimiseks ka pruunid kanamunad – ideid leiate meie kodulehelt http://www.tallegg.ee/munapyhad/index.php, kuhu oleme kirja pannud ka värvimisprotsessi kirjelduse.