Ettevõttest

Tallegg: suvine grillistaar on Barbeque kanašašlõkk

21. April 2010

 

Tallegg toob suvehooajaks turule uued grillitooted: Barbeque kanašašlõki, Karri-Barbeque kanashaslõkk 900 g (1)marinaadis kanatükid ning Rosépipra kanafilee. Uuenduslik Barbeque kanašašlõkk on klassikaline Ameerika BBQ maitse väherasvasel ning tervislikul kanalihal.

„Linnuliha tarbimine on viimasel ajal Eestis jõudsalt kasvanud: eestimaalased on 22 kilogrammiga aastas inimese kohta järgi jõudmas Euroopa keskmisele – 23 kg inimese kohta aastas,“ sõnas ASi Tallegg äridirektor Margus Venelaine. „Kindlasti on üks põhjus selles, et järjest rohkem teadvustavad inimesed toitumise rolli tervislikus seisundis – et kanalihas on vähe rasva ja ohtralt mineraalaineid ning organismile tähtsaid oomega-3 rasvhappeid. Samuti on kanaliha omahind odavam, mis teeb nii värske liha kui kanalihast valmistooted tarbija jaoks suhteliselt soodsaks.“

„Linnuliha tarbimise kasv kandub üle ka linnulihast valmistoodetesse: keeduvorsti, viinerite ja sinkide müügid on viimase aastaga kasvanud oluliselt. Tallegg on valmis klientide suurenevat nõudlust kanaliha järele rahuldama ja jätkame investeerimist broilerikasvatuse kvaliteeti ning efektiivsusesse. Sel aastal teostame Talleggi tapamaja renoveerimise esimese etapi, samuti oleme juba kasutusele võtnud uue suitsuahju ning peatselt alustab tööd uus kuumtöötlusahi,“ rääkis Margus Venelaine.

„Talleggi suvetooted 2010 on Eesti turul uuenduslikud, kuid samas traditsioonilised,“ lausus ASi Tallegg turundusjuht Krista Kalbin. „Barbeque kanašašlõkk on kergelt magushapu, suitsuse aroomi ja maitsega ameerikapärane BBQ stiilis šašlõkk. Ma olen kindel, et sellest saab suve grillipidude staar, kuna kanašašlõkil puhul on see maitse väga eriline ning hea. Maitse väljatöötamine võttis Talleggi kokkadel ka peaaegu aasta aega ning võime julgelt öelda, et tegemist on kaua tehtud kaunikesega.“

„Talleggi uued Karri marinaadis kanatükid – filee, pooltiib ja poolkoib – on maheda karri maitsega. Karri ja kana sobivad kokku nagu sukk ja saabas – oli viimane aeg lisada karri ka marinaadis kanatükkidele. Talleggi karrimarinaad ei ole väga intensiivse maitsega, tänu millele sobib kõikidele pereliikmetele,“ rääkis Krista Kalbin.

„Täiesti eriline ja uudne toode on suvemenüüs Rosépipra kanafilee. Rosépipar maitseainena on uus trend: see on üha rohkem populaarsust koguv. Talleggi Rosépipra fileetükid on marinaadis, mis on valmistatud vee baasil, see tähendab et toode on õlivaba. On väga oluline ka, et Rosépipra filee ei sisalda maitsetugevdajaid! Toode on väga tervislik: minimaalse rasva- ning süsivesikutesisalduse (vastavalt 0,7% ja 0,6%) juures on kõrge valgusisaldus (21%). See toode sobib väga hästi ka teadlikele toitumise ja figuurijälgijatele,“ rääkis Krista Kalbin.

Uued aastaringsed tooted 2010
• Ülesuitsutatud kanaviiner 500g, naturaalse lepasuitsuga suitsutatud kanaviiner.
• Delikatess Kanapalad 200g, naturaalse lepasuitsuga suitsutatud šašlõkile omase äädikase – maitsega kanaampsud, mida sobib kasutada nii põhitoitudes: pastades, salatites, küpsetistes – kui ka snäkina.
• Kanafilee hakkšnitslid 240g, paneeritud kanafilee hakkšnitslid on Talleggi sortimendis olnud aastaid, kuid jaekauplustesse pole siiani pakendamispõhjustel jõudnud. Toode on hästi tuttav neile, kes armastavad Hesburgeri kanaburgerit – Talleggi šnitsel on seal vahel. Nüüd hea ja kõrgekvaliteediline toode ka jaepoodides müügil.