Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1 | avokaado |
0,5 | mangot |
3 | redist |
1 | väiksem kurk või pool suuremat |
1 dl | külmutatud herneid |
1,5 dl | sushiriisi* |
1 tl | seesamiseemneid |
Marinaad: | |
1 sl | sojakastet |
1 tl | seesamiõli |
1 sl | srirachat |
1 tl | riivitud ingverit |
1 | küüslauguküüs |
1 sl | õli |
0,5 tl | mett või agaavisiirupit |
Lisaks: | |
soola-pipart | |
õli praadimiseks | |
Soovi korral serveerimiseks: | |
koriandrilehti | |
laimiviile |
Võta kana u 30 minutit enne toidu valmistamist toatemperatuurile, kuivata majapidamispaberiga ja maitsesta kergelt soolaga. Loputa riis ja kurna. Vala potti koos 2 dl kuuma veega ja maitsesta kergelt soolaga. Keeda kaane all vaiksemal kuumusel u 6-7 minutit, kuni vesi on peaaegu aurustunud. Keera kuumus maha ja lase riisil veel 10 minutit kaane all tõmmata. Klopi kahvliga läbi ja jäta kaane alla sooja.
Sega kokku marinaad: pressi või riivi küüslauk, riivi ingver ja sega ülejäänud koostisainetega.
Kuumuta pann keskmisest veidi kuumemaks, lisa õli ja kanafilee, siledam pool allpool. Kata pann kaanega ja alanda kuumus keskmiseks. Küpseta kana 5 minutit, keera ringi ja küpseta veel sama kaua. Pintselda küpsenud kana marinaadiga mõlemalt poolt ja lase kaane all veel 5 minutit tõmmata.
Võta fileed pannilt ja soojenda samal pannil kergelt riis. Võid soovi korral lisada sellele maitse järgi veel järele jäänud marinaadi. Tõsta riis kaussidesse ja lisa viilutatud kana ja redised ning tükldatud mango, kurk ja avokaado. Vala hernestele kuum vesi ja lase minutike-paar sulada ning lisa kaussidesse. Puista peale seesamiseemneid ja serveeri koos laimiviilude ja koriandrilehtedega.
* sushiriisi asemel võid kasutada ka keedetud kinoat, täisterariisi või pikateralist riisi.
Retsept ja foto: Britt Paju