Sul läheb vaja | |
---|---|
4 | Eestimaine broilerikoib |
4 | kartulit |
4 | porgandit |
3 | küüslauguküünt |
1 | punane tšilli |
0,5 | sidrunit |
1 sl | kuivatatud punet |
1 sl | paprikapulbrit |
1 sl | mett või rafineerimata suhkrut |
2 sl | punast veiniäädikat |
4 sl | oliiviõli |
Aseta ahjupannile kanakoivad ja kooritud ning tükeldatud kartulid ning porgandid. Puhasta tšilli seemnetest, haki ja lisa samuti pannile. Purusta küüslauguküüned ja sega kokku õli, äädika, mee, pune ja paprikapulbriga. Vala saadud segu kanale ja köögiviljadele ning sega läbi. Maitsesta soola-pipraga, pista köögiviljade sekka sidrunipoolik ning küpseta 200 kraadises ahjus u 45 minutit, kuni kana on küps. Serveerimisel pigista toidu peale mahl küpsenud sidrunist ja sega. Soovi korral lisa tšillihelbeid ja hakitud peterselli.
Retsept ja foto: Britt Paju