Retseptid

Vietnamipärased suverullid kanaga

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 Eestimaine broileririnnafilee
6 kevadrullide valmistamiseks mõeldud riisipaberilehte
3 redist
1 kurk
6 salatilehte
küüslauguidandeid, murulauku, mündi- ja koriandrilehti
Soovi korral:
söödavaid õisi- näiteks kurgirohu- või kannikeseõisi
Kaste:
0,5 küüslauguküünt
2 sl sojakastet
2 sl maapähklivõid
1 tl riisiäädikat
1 tl vahtrasiirupit või pehmet tumedat suhkrut
1 tl tšillikastet (nt. Sriracha)
laimimahla ja vett

Valmistamine

Maitsesta kanafilee soolaga ja tõsta aurutuspoti sõelale (või potisuuga sobituvale metallsõelale).Vala potti u 5 cm jagu vett ja aja keema. Lisa kana ja auruta kaanega kaetult 5 minuti jagu. Seejärel pööra filee ringi j auruta veel 5 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase kanal potis veel paar minutit „tõmmata“, seejärel rebi kanaliha kahe kahvli abil suupärasteks kiududeks.

Viiluta kurgid ja redised ning valmista ette rullimiseks vajaminevad koostisained. Vala suuremasse kaussi vesi ja suska riisipaber sekundiks sinna sisse, aseta paber taldrikule või plastikust lõikelauale ja oota paar sekundit, kuni see on pehmenenud. Kujuta ette, et riisipaberiketas on nägu ja lao täidis suu asukohta. Selleks aseta paberile salatileht, kana, mõned redise- ja kurgiviilud, ürdid ja idud ning kõige peale õied, kui neid kasutad. Keera täidisele riisipaberi küljed, seejärel alumine osa ja rulli üles välja. Korda sama ka ülejäänud rullidega.

Võid suverulle nautida ka lihtsalt sojakastme või poest soetatud magusa tšillikastmega, aga lihtne on ka ise sobiv kaste valmistada. Selleks sega kokku riivitud või pressitud küüslauk, maapähklivõi, riisiäädikas, vahtrasiirup ja tšillikaste. Lisa vett niipalju, et saad meelepärase konsistentsiga kastme ( u 0,5 -1dl) ja maitsesta sortsu laimimahlaga.

Retsept ja foto: Britt Paju

3-6 inimest
Seotud tooted