Sul läheb vaja | |
---|---|
4 | Eestimaine broilerikoib |
1 | küüslauguküüs |
2-3 | Rakvere verivorsti |
12 | kuivatatud musta ploomi |
2 viilu | Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
soola, pipart | |
tüümianioksi |
Täidise valmistamiseks haki peekon ja ploomid väiksemateks tükkideks ning haki küüslauguküüs. Eemalda verivorstilt nahk ja pudista sisu ühtlaseks. Pruunista pannil peekon, lisa küüslauk ning verivorstisisu ja tüümian ning kuumuta, kuni segu on ühtlane ning pruunistunud u 5 minutit jooksul. Lisa ploomid, sega läbi ja maitsesta vajadusel soola-pipraga. Lase segul toatemperatuurini jahtuda.
Kanakoibade konditustamiseks lõika vajadusel kintsuosa küljest ära selgrootükk. Lüki terava noaga liha mööda konti maha. Kondi ja kintsu vahelise lüli juures lõika lihakiud läbi ning lüki edasi kuni koiva alumise osani välja nii, et kanakoivast jääb järele tühi tuutu. Lõika kanakääride abil kont läbi selliselt, et järele jääb ainult koiva kondiots. Korda sama ka ülejäänud kanakoibadega. Täida kanakoivad toatemperatuurini jahutatud täidisega ning kinnita kintsuosa avaus hambatikkude või lihanõelte abil. Küpseta kanakoibi 200- kraadises ahjus u 45-50 minutit, kuni need on kenad ja kuldpruunid. Eemalda enne serveerimist tikud ning soovi korral seo iga koiva alumisele osale väike tüümianikimbuke. Serveeri kohe ja paku kõrvale näiteks pohlamoosi ja krõbedaid ahjukartuleid.
Retsept ja foto: Britt Paju