Retseptid

Värviline kinoasalat

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 dl kinoad
1 noor väike suvikõrvits (u 200 g )
peotäis rediseid
peotäis brokoliõisikuid
1 punane sibul
1 avokaado
peotäis hakitud tilli ja lehtpeterselli
Kaste:
3 sl oliiviõli
2 sl sidrunist pressitud mahla
1-2 küüslauguküünt
soola-pipart
450 g Broilerifileest toorvorst suvikõrvitsaga lambasooles

Valmistamine

Kuumuta potis 2 dl vett keemiseni, lisa kinoa ja sutsuke soola. Keeda u 5 minutit, keera kuumus maha ja jäta kaane alla 10 minutiks hauduma. Nõruta-jahuta sõelal. Keeda või auruta brokoliõisikuid paar minutit, nõruta kiirelt sõelal, et jääksid meeldivalt krõmpsuks. Viiluta suvikõrvits, kooritud sibul ja redised õhukeselt. Tükelda või viiluta avokaado, piserda sidrunimahlaga. Grilli viilutatud suvikõrvitsaviilud, maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku kastmeained, pressi hulka küüslauguküüned ja lisa ka viilutatud sibul ning hakitud lehtpetersell. Lase marineerida 15-20 minutit. Sega hulka ülejäänud salatiained, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja naudi koos grillitud toorvorstikestega.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa