Retseptid

Ürdivõiga ahjukana sooja lehtkapsa-suvikõrvitsasalatiga

Koostisosad

Sul läheb vaja
Pool kana ürdivõiga küpsetuskotis
1 suvikõrvits
u 100 g lehtkapsast
1 küüslauguküüs
1 sl sidrunimahla
2 sl seedermänniseemneid
1 sl tüümianilehti
Oliiviõli
Soola

Valmistamine

Valmista kana vastavalt pakendi juhistele. Samal ajal kui kana küpsetuskotiga ahjus valmib haki küüslauk ja sega see keskmist mõõtu kausis kokku 1 sl oliiviõli, tüümianilehtede ja sidrunimahlaga ning maitsesta soolaga. Viiluta suvikõrvits. Eemalda lehtkapsalt jämedamad rootsud ning rebi kapsas väiksemateks tükkideks. Vala köögiviljad kaussi, sega marinaadiga ja jäta vähemalt 10 minutiks maitsestuma. Samal ajal rösti kuival pannil seedermänniseemned. Rebi sai tükkideks ja sega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kergelt õliga läbi.  Kui kana on valmis ja enne serveerimist ootel on, pruunista ahju ülemises osas u 3-5 minuti jooksul saiatükid. Kuumuta kohe ka pannil õli sees suvikõrvitsat-lehtkapsast vaid niikaua, et lehtkapsa lehed muutuvad viltjaks ja veidi pehmenevad. See võtab aega kuni 5 minutit. Tõsta salat vaagnale, lisa kana ja puista üle saiatükkide ning seedermänniseemnetega. Juurde pista ka mõned sidruniviilud. Serveeri kohe.

Retsept ja foto: Britt Paju

2-3 inimest
Seotud tooted