Retseptid

Ürdivõiga ahjukana lillkapsaste ja värske kartuli lisandiga

Koostisosad

Sul läheb vaja
Pool kana ürdivõiga küpsetuskotis
1 väiksem lillkapsapea (u 400 g)
200 g kartuleid
1 küüslauguküüs
1 sl kappareid
2 sl hakitud tilli ja/või peterselli
Sorts sidrunimahla
Praadimiseks:
Võid ja õli
Soola

Valmistamine

Valmista kana vastavalt pakendi juhistele. Samal ajal kui kana küpsetuskotiga ahjus valmib, lõika kartulid suupärasteks tükkideks. Värsked kartulid võid jätta ka koorimata, aga pese kindlasti. Vala keeva veega potti ja maitsesta vesi soolaga. Keeda u 10 minuti jooksul poolpehmeks, seejärel lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel u 10 minutit või kuni lillkapsas ja kartulid on parajalt pehmed. Kurna. Haki küüslauk ja sulata keskmise kuumusega pannil julge tükk võid lisades ka veidi oliiviõli. Vala pannile küüslauk ja kohe ka kartul ning lillkapsas. Maitsesta soolaga ja kuumuta segades vaid niikaua, kuni köögiviljad on sobivalt jumekad. Lisa kapparid, veidi sidrunimahla ja ürdid ning sega läbi. Serveeri koos ahjusooja ürdikanaga.

Retsept ja foto: Britt Paju

2-3 inimest
Seotud tooted