Toorvorstipasta tomatite ja suvikõrvitsaga

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

400 g täistera penne pastat
2 tk rohelise sibula vart
1 ehk u 300 g suvikõrvits
1 pakk Fitness! Broilerikintsulihast toorvorstid
400 g tomateid
80 g parmesani
4 sl punast veiniäädikat
0,5 tl kuivatatud punet
suur peotäis basiilikulehti
oliiviõli kuumutamiseks

Valmistamine

Keeda pasta rohkes, tugevalt meresoolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi õpetusele poolpehmeks. Kurna sõelal, aga jäta enne umbkaudu 1 -1,5 detsiliitri jagu pastakeeduvett varuks. Viiluta suvikõrvits ja haki sibulavarte alumine tugevam ja heledam osa ning küüslauguküüned. Kuumuta suurel ja sügaval pannil (hästi sobib kasutamiseks ka vokkpann) veidi õli ja selles suvikõrvitsat, sibulat, küüslauku mõne minuti jooksul keskmise kuumuse juures, kuni suvikõrvits on veidi pehmenenud. Maitsesta segu soola-pipra ja punega ning vala kaussi ootele. Pane pann pliidile tagasi ja lisa kuuma. Pigista vorstidest pannile väikesed u 3 cm läbimõõduga pallikesed. Järele jäänud vorstiümbris viska minema. Pruunista vorstipalle u 5 minuti jooksul, vahepeal neid ringi keerates. Lükka pallid panni äärde ja vala tühjale panniosale veiniäädikas. Oota paar sekundit, kuni äädikas on veidi kokku keenud ja seejärel sega vorstipallidega. Lisa sekka tükeldatud tomatid ja sega läbi ning kohe sega juurde ka suvikõrvitsasegu ning pasta ja pasta keeduvesi. Kuumuta segades u 5 minutit, sega sekka pool riivitud parmesanist ja maitsesta täiendavalt soola-pipraga. Tõsta taldrikutele, puista peale ülejäänud juust, basiilikulehti ja järele jäänud hakitud roheline sibul.