Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | Eelküpsetatud Teriyaki kanakoivad |
150 g | kinoad |
4 | keskmist tomatit |
2 | pisemat punast sibulat |
1 | granaatõun |
1 pott | peterselli |
Kaste: | |
2 | sidrunit |
4-5 sl | oliiviõli |
0,5 tl | kanget sinepit |
2 sl | mett |
soola ja pipart |
Küpseta kanakoivad vastavalt juhistele.
Salati valmistamiseks pane esmalt vesi keema ja vala keev vesi kinoale. Lisa vette näpuotsatäis soola ja pooleks lõigatud sidrun. Vett olgu nii palju, et kinoa oleks heldelt kaetud (kui tahad täpselt mõõta, siis arvetsa 1 osa kinoad ning 1,5 osa vett). Lase pehmeneda.
Kastme jaoks pigista järelejäänud 1,5 sidrunist mahl välja, lisa sinna 4-5 sl oliivõli, 0,5 tl kanget sinepit ja 2 sl vedalat mett (või suhkrut). Maitsesta veidikese soola ja pipraga. Jäta kaste maitsestuma.
Seejärel haki tomatid ja sibulad väikesteks kuubikuteks ning terve suur pott peterselli (seda olgu pigem rohkem kui vähem). Lõika granaatõun pooleks ja puulusikaga koputades löö seemned välja. Salati serveerimiseks vala kaussi kinoa, hakitud tomatid ja sibul, petersell ja granaatõuna seemned. Vala peale kaste ja jäta veidi ka kõrval serveerimiseks. Naudi salatit koos ahjust saabunud kanakoibadega.
Retsept ja foto: Kairi Tähe