Teriyaki marinaadis kanakoivad tabbouleh salatiga

Retsept: Kairi Tähe, Foto: Kairi Tähe

Koostisosad

1 pakk Eelküpsetatud Teriyaki kanakoivad
150 g kinoad
4 keskmist tomatit
2 pisemat punast sibulat
1 granaatõun
1 pott peterselli
Kaste:
2 sidrunit
4-5 sl oliiviõli
0,5 tl kanget sinepit
2 sl mett
soola ja pipart

Valmistamine

Küpseta kanakoivad vastavalt juhistele.

Salati valmistamiseks pane esmalt vesi keema ja vala keev vesi kinoale. Lisa vette näpuotsatäis soola ja pooleks lõigatud sidrun. Vett olgu nii palju, et kinoa oleks heldelt kaetud (kui tahad täpselt mõõta, siis arvetsa 1 osa kinoad ning 1,5 osa vett). Lase pehmeneda.

Kastme jaoks pigista järelejäänud 1,5 sidrunist mahl välja, lisa sinna 4-5 sl oliivõli, 0,5 tl kanget sinepit ja 2 sl vedalat mett (või suhkrut). Maitsesta veidikese soola ja pipraga. Jäta kaste maitsestuma.

Seejärel haki tomatid ja sibulad väikesteks kuubikuteks ning terve suur pott peterselli (seda olgu pigem rohkem kui vähem). Lõika granaatõun pooleks ja puulusikaga koputades löö seemned välja. Salati serveerimiseks vala kaussi kinoa, hakitud tomatid ja sibul, petersell ja granaatõuna seemned. Vala peale kaste ja jäta veidi ka kõrval serveerimiseks. Naudi salatit koos ahjust saabunud kanakoibadega.