Retseptid

Teise päeva kanatortilja

Koostisosad

Sul läheb vaja
Suuri täisteratortiljasid
Fileešašlõkk jogurtimarinaadis
või
eelmise päeva kanašašlõki ülejääke
herne-ürdidippi
suvist tomati-suvikõrvitsasalatit
riivitud mozzarella juustu
Soovi korral:
veidi õli tortilja praadimiseks

Valmistamine

Herne-ürdidippi ja suvise salati retsepti leiad SIIT.

Jaga tortilja mõtteliselt veeranditeks ja lao alt paremalt alustades esimesele veerandile kaste, sealt edasi salat, kanaviilud ja juust. Lõika tortilja suunaga alt keskele välja kääridega pooleks ning voldi samamoodi kastmega kaetud veerandikust alustades tortilja kokku. Määri soovi korral kergelt õliga (kui kasutad grilli) ja kuumuta grillil või pannil mõlemalt poolt paari minuti jooksul jumekaks.

  • Võid tortiljamaterjalina kasutada ka näiteks eelmise päeva ahju- või grillkana ülejääke
  • Salati ja dipi asemel võid kasutada ka tomativiile ja guacamolet või lihtsalt kergelt sidruni ja soolaga maitsestatud avokaadoviile.
  • Jälgi, et voltimisel jääksid tortilja välimisteks täidisteks need, mis rohkem kuuma tahavad (nagu liha ja juust) ning sissepoole värskemad koostisosad (nagu salat ja kaste).

Retsept ja foto: Britt Paju