Retseptid

Taipärases marinaadis kanakintsuliha

Koostisosad

Sul läheb vaja
500 g Eestimaine broilerikintsuliha
1 sidrunheinavars
1 väiksem mugulsibul või šalottsibul
3 küüslauguküünt
2 cm ingveriviil
1 laim
2 sl kalakastet
2 sl hakitud koriandrilehti
1 sl mahedamaitselist õli (nt viinamarjaseemne või maapähkliõli)
1 sl rafineerimata roosuhkrut
1 tšilli (või 0,5tl tšillihelbeid)

Valmistamine

Riivi ingver ja haki küüslauk, sibul ning sidrunhein ja värske tšilli. Lisa poole laimi riivitud koor ja pigista marinaadi ka laimipooliku mahl. Sega juurde ülejäänud marinaadi koostisosad ja lisa kanakintsuliha. Lase lihal vähemalt pool tundi, veel parem paari tunni jagu maitsestuda.  Pühi lihalt liigne marinaad ja grilli keskmisel kuuumusel grillrestil mõlemalt poolt u 5 minutit, kuni liha on küps. Lase enne serveerimist fooliumi all u 10 minutit puhata. Serveeri värske salati, koriandrilehtede ja järele jäänud laimist lõigatud viiludega. Juurde võid soovi korral pakkuda laimimahlaga maitsestatud magusat Tai tšillikastet.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted