Sul läheb vaja | |
---|---|
300 g | Fitness! Broileririnnafilee hakkliha |
2 sl | riivitud ingverit |
1 | küüslauguküüs |
1 | sidrunheinavars (soovi korral) |
2 sl | Tai kalakastet |
1 | laimi mahl |
2 | rohelise sibula vart |
4 sl | hakitud koriandri ja/või mündilehti |
Väike peotäis | maapähkleid |
1 | punane tšilli |
või | |
0,5 tl | tšillihebeid |
Serveerimiseks: | |
laimisektoreid | |
1 väike | kurk |
4 väikest | Rooma ehk cos salati pead (võid asendada ka suuremate, poolitatud Rooma salati lehtede, frillice või jääsalatiga) |
Praadimiseks: | |
veidi õli |
Haki rohelise sibula alumine heledam osa, sidrunheina alumine pehmem osa ja küüslauk. Rösti kuival pannil maapähklid kergelt jumekaks ja haki peeneks. Kuumuta pannil veidi õli, lisa kanahakkliha, sibul, küüslauk, riivitud ingver ja sidrunhein ning kuumuta segades u 5 minutit, kuni hakkliha ei ole enam roosakas. Lisa kalakaste, hakitud tšilli või tšillihelbed ja laimimahl ning kuumuta veel paari minuti jooksul, kuni hakkliha on täielikult küps. Võta pann tulelt ja sega sekka hakitud pähklid ja ürdid ning rohelise sibula ülejäänud hakitud varred. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Murra salatilt lehed ja jaga serveerimisalusele, tõsta salatilehtedesse veidi jahtunud hakklihasegu. Viiluta kurk ja lõika viilud veel omakorda peenikesteks tikkudeks ja jaga suupistetele. Soovi korral lisa veel ürte, hakitud maapähkleid või hakitud tšillit. Serveeri koos laimisektoritega.
Retsept ja foto: Britt Paju