Sul läheb vaja | |
---|---|
300 g | Suitsukanakuubikud |
500 g | väiksemaid merekarbikujulisi makarone või cavatelli't |
2 | (magusat) paprikat |
2 | suuremat tomatit |
0,5 | suvikõrvitsat |
4 sl | väiksemaid kappareid |
200 g | konservmaisi |
1 | sellerivars |
2 sl | punast veiniäädikat |
4 sl | oliiviõli |
1 tl | mett |
4-8 sl | hakitud peterselli, basiiliku, pune ja murulaugu segu |
Soola, pipart | |
Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele, kurna ja jahuta sõelal külma veega. Vala makaronid suuremasse kaussi ja lisa suitsukanakuubikud, peeneks hakitud seller, hakitud paprika, tomat, suvikõrvits ning lisa konservvedelikust kurnatud mais, kapparid ja ürdid. Sega väiksemas kausis või loksuta keeratava kaanega purgis kokku äädikas, mesi ja oliiviõli, kuni segu kergelt pakseneb ning maitsesta saadud kaste soola ja pipraga. Vala salatile, sega korralikult läbi ja maitsesta vajadusel veel veidi.
Retsept ja foto: Britt Paju