Sul läheb vaja | |
---|---|
Põhi: | |
120 g | võid |
2 dl | nisujahu |
1 dl | täistera nisujahu |
1 dl | hapukoort |
0,5 tl | soola |
1 tl | küpsetuspulbrit |
Täidis: | |
300 g | Suitsukanakuubikud |
200 g | sulatatud juustu |
2 | muna |
1 tl | Dijoni sinepit |
1 | porru heledam varreosa |
1 | küüslauguküüs |
150 g | kukeseeni |
~ 400 g | suvikõrvitsat |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
1 sl | värsket hakitud tilli |
u 30 g | riivitud parmesani |
soola, pipart, veidi võid praadimiseks |
Pirukapõhja valmistamiseks sega jahud soola ja küpsetuspulbriga. Haki või ja jahusegu noaga või töötle köögikombainis. Lisa hapukoor ja sega kuni saad ühtlase taigna. Suru tainas märgade käte abil u 25×35 cm suurusega küpsetusvormi põhjale ja u paari sentimeetri ulatuses ka äärtele ning pane külmikusse tahenema kuni täidist valmistad. Selleks viiluta suvikõrvits õhukeselt, tõsta kaussi, maitsesta kergelt soola –pipraga, sega ja jäta ootele. Kuumuta viilutatud porru pannil väheses võis keskmisel kuumusel koos hakitud küüslaugu ja hakitud seentega u 5 minuti jooksul. Lisa tüümian ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Lase veidi jahtuda. Klopi sulatatud juust muna ja sinepiga ühtlaseks, lisa till ja leige seene-porrusegu ning sega läbi. Vala segu tainale ja lao peale suvikõrvitsaviilud. Kata kergelt parmesaniga ja küpseta 180-kraadise ahju alumises osas u 25 minutit. Tõsta kuumus 200-kraadini ja lase pirukal ahju keskmises osas veel 10 minutit pruunistuda. Serveeri veidi jahtununa või külmalt.
Retsept ja foto: Britt Paju