Suitsukana-juustupirukas

6-8

Koostisosad

125 g kohupiima
125 g võid
2 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1-2 sl külma vett
Täidis
1 väiksem porru
2 sl võid
300 g Suitsukanakuubikud
soola ja musta pipart
150 g riivitud juustu
3 muna
2 dl kohvi- või vahukoort

Kaunistuseks
8 kirsstomatit
hakitud maitserohelist

Valmistamine

Haki põhja jaoks toasoe või kohupiima ja küpsetuspulbri ning soolaga segatud jahuga ühtlaseks taignaks. Lisa vett nii palju, kuni saad ühtlase taignapalli. Mugav on valmistada tainas köögikombainis. Vajuta tainas 6 tartaletivormi põhja ja äärtele või ühte 26 cm läbimõõduga pirukavormi. Tõsta täidise valmistamiseni külma. Viiluta porru ja kuumuta võis, laota põhja( de)le, samuti kanakuubikud. Klopi munad koorega lahti, maitsesta vähese soolaga. Sega hulka riivjuust ja kalla piruka( te)le. Vajuta peale poolitatud kirsstomatid, jahvata peale musta pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit, väikseid tartalette 10- 15 minutit või kuni pirukad saanud kauni värvi.