Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | Fitness! Greibi ja mineraalveega broileri rinnafileešašlõkk |
1 | roheline suvikõrvits |
1 | kollane suvikõrvits |
1-2 | avokaadot |
10 | redist |
1 | sidrun |
1 dl | Kreeka jogurtit |
2 sl | hakitud münti |
2 sl | hakitud peterselli |
2 | küüslauguküünt |
0,5 dl | esimese külmpressi oliiviõli |
Veidi | soola, pipart |
Pressi küüslaugud küüslaugupressi abil või haki peeneks, sega õli ja ürtidega ja lisa 1 tl riivitud sidunikoort. Lase segul veidi maitsestuda, niikaua valmista ette ülejäänud koostisained. Viiluta suvikõrvitsad pikkupidi õhukesteks viiludeks ja maitsesta kergelt soolaga. Viiluta redised ja maitsesta kergelt soola ja sortsu sidrunimahlaga ja lisa külma vett niipalju , et redised oleksid kaetud. Lõika avokaadod sektoriteks ja eemalda koor. Määri suvikõrvitsad ja avokaadod ürdi-küüsluguseguga, aga jäta teelusikajagu maitsesegu kaussi järele. Grilli suvikõrvitsaviilud ja avokaadosektorid kergelt ja kiirelt või kasuta grillpanni. Laota vaagnale ja tõsta peale kurnatud redised. Lisa järele jäänud ürdi-küüslaugusegule jogurt ja veidi sidrunimahla ning sega ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta mõned jogurtitäpid salatile ja paku ülejäänud kastet kõrvale. Puista salatile soovi korral veel mõned mündilehed ja serveeri koos sidruniviilude ning grillitud Talleggi FITNESS greibi-mineraalvee fileešašlõkiga.
Retsept ja foto: Britt Paju