Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | FITNESS! Broileririnnafileed sidruni ja ürtidega |
1 | lillkapsas |
u 250 g | konserveeritud kikerherneid (ilma vedelikuta kaal) |
1 | küüslauguküüs |
1-2 sl | tahiinit |
0,5 | sidruni mahl |
0,5 | sidrunit |
0,75 dl | esimese külmpressi oliiviõli |
1 tl | jahvatatud kurkumit |
0,5 tl | jahvatatud vürtsköömneid |
0,5 tl | jahvatatud koriandriseemneid |
peotäis | granaatõunaseemneid |
veidi | hakitud peterselli |
soola,pipart |
Hummuse valmistamiseks loputa ja kurna kikerherned, lisa kergelt hakitud küüslauk, sidrunimahl, jahvatatud koriandriseemned ja vürtsköömned ning kurkum, tahiini ja oliiviõli (jäta 1 sl varuks) ja surista saumikseri abil ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett. Maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Viiluta lillkapsas ja määri kergelt 1 sl õliga. Tõsta ettevalmistatud grillile fileed ja grilli vastavalt pakendi juhisele. Lisa grillile ka lillkapsaviilud ja grilli mõlemalt poolt u 5-6 minutit või kuni kapsas on noaga läbistatav, kuid siiski kergelt krõmps. Tõsta grillile ka järele jäänud sidrunipoolik ja grilli seda u 5 minuti jooksul. Tõsta vaagnale hummus ja aseta sellele grillitud lillkapsaviilud, mida maitsesta kergelt soola-pipraga ja viilutatud fileed. Puista üle granaatõunaseemnete ja petersellilehtedega ja pigista peale veidi mahla grillitud sidrunist.
Retsept ja foto: Britt Paju