Retseptid

Särtsakad kanavardad grillkartuliga

Koostisosad

Sul läheb vaja
~ 600 g Eestimaine broilerikintsuliha
3 küüslauguküünt
1 sl (suitsutatud) paprikapulbrit
2 sl sidrunimahla
1 sl hakitud punet
1 hakitud värske loorberileht
1 tšilli
soola, pipart
Grillkartulid:
4-8 keedetud noort kartulit
1 sl õli
0,5 tl (suitsutatud)paprikapulbrit
soola, pipart

Valmistamine

Pressi küüslauguküüned suuremasse kaussi, lisa õli, paprikapulber, sidrunimahl, hakitud pune ja loorberileht, ning hakitud tšillipipar. Maitseks lisa veel soola ja pipart. Lõika kintsuliha pooleks, et saaksid vardasse lülkkimiseks kitsamad tükid ja hõõru marinaadiga sisse. Lase vähemalt 2 tundi maitsestuda või veel parem, üle öö. Lüki liha vardasse ja lisa soovi korral paprikatükke ja/või värskeid  loorberilehti. Grilli keskmise kuumuse juures u 30 minutit, vahepeal vardaid pöörates.

Kartulite valmistamiseks poolita need ja sega õli, paprika ning soola-pipraga. Lisa grillile, kui kana hakkab juba valmis saama ning lase u 5 minuti jooksul soojaks ning kerged triibud peale. Serveeri koos kanavarrastega.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted