Retseptid

Röstpaprikahummus

Koostisosad

Sul läheb vaja
400 g kikerherneid (1 purk)
1 sl tahiinit
4 sl oliiviõli
2-3 küüslauguküünt
1 röstitud paprika (võib ka purgist)
1 sidruni mahl
1 tl karrit
soola ja musta pipart
jahvatatud tšillihelbeid
Serveerimiseks:
India leiba naani
1 kg Kintsulihašašlõkk tikka masala marinaadis

Valmistamine

Nõruta kikerherned ja loputa sõelal voolava vee all, kuni enam vahtu ei tule. Kalla kombaini koos tahiini, sidrunist pressitud mahla, oliiviõli, küüslaugu, karri ja tükeldatud punase röstpaprikaga. Surista ühtlaseks, maitsesta soola-pipra ja tšillihelvestega. Sobib hästi šašlõki ja naaniga!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa