Retseptid

Roheline salativaagen kana, avokaado ja pecorinoga

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 suur Eestimaine broileririnnafilee
10 kirsstomatit
1 avokaado
100 g suhkruhernekaunu
100 g salatit, nt segu rukolast, beebispinatist, lehtsalatist
1 sl sidrunist pressitud mahla
70 g pecorinot
suur peotäis hakitud värskeid ürte (tüümian, basiilik, pune, petersell)
2-3 sl röstitud seedermänniseemneid
soola, soolahelbeid ja musta pipart
Kaste:
4 sl oliiviõli
2 sl palsamiveiniäädikat
1 laimi mahl
1 tl mett
soola ja musta pipart

Valmistamine

Sellel kaunil rohelisel salativaagnal ilutsevad üheskoos kanafilee, avokaado, kirsstomatid, hernekaunad, pecorino ja seedermänniseemned. Pecorino on itaallaste lambapiimajuust, mis maitselt sarnaneb parmesaniga.

Tükelda kanafilee ja pruunista pannil, maitsesta soola-pipraga. Pese ja poolita tomatid. Poolita avokaado, eemalda kivi, koori ja viiluta. Keeda hernekaunu 2–3 minutit, nõruta sõelal. Pese salatilehed ja kuivata. Laota kõik vaagnale. Tõsta peale tomatid, kanatükid ja avokaadoviilud. Pigista sidrunist avokaadole mahla, et see ei tumeneks. Laota salatile ka pecorino-laastud. Puista üle hakitud ürtidega. Jahvata peale musta pipart veskist ja raputa ka soolahelbeid. Sega kastmeained, nirista kaste salatile ja kaunista röstitud seedermänniseemnetega.  Serveeri koos ciabatta ja klaasikese veiniga

Nipp!  Võid pecorino asemel ka parmesani kasutada. Mõlemad Itaalia päritolu väärt juustud!

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.

Lia Virkus ja Britt Paju, retseptiraamat “Kana 50 imemaitsval moel”

4 inimest
Seotud tooted