Sul läheb vaja | |
---|---|
1 suur | Eestimaine broileririnnafilee |
10 | kirsstomatit |
1 | avokaado |
100 g | suhkruhernekaunu |
100 g | salatit, nt segu rukolast, beebispinatist, lehtsalatist |
1 sl | sidrunist pressitud mahla |
70 g | pecorinot |
suur peotäis | hakitud värskeid ürte (tüümian, basiilik, pune, petersell) |
2-3 sl | röstitud seedermänniseemneid |
soola, soolahelbeid ja musta pipart | |
Kaste: | |
4 sl | oliiviõli |
2 sl | palsamiveiniäädikat |
1 | laimi mahl |
1 tl | mett |
soola ja musta pipart |
Sellel kaunil rohelisel salativaagnal ilutsevad üheskoos kanafilee, avokaado, kirsstomatid, hernekaunad, pecorino ja seedermänniseemned. Pecorino on itaallaste lambapiimajuust, mis maitselt sarnaneb parmesaniga.
Tükelda kanafilee ja pruunista pannil, maitsesta soola-pipraga. Pese ja poolita tomatid. Poolita avokaado, eemalda kivi, koori ja viiluta. Keeda hernekaunu 2–3 minutit, nõruta sõelal. Pese salatilehed ja kuivata. Laota kõik vaagnale. Tõsta peale tomatid, kanatükid ja avokaadoviilud. Pigista sidrunist avokaadole mahla, et see ei tumeneks. Laota salatile ka pecorino-laastud. Puista üle hakitud ürtidega. Jahvata peale musta pipart veskist ja raputa ka soolahelbeid. Sega kastmeained, nirista kaste salatile ja kaunista röstitud seedermänniseemnetega. Serveeri koos ciabatta ja klaasikese veiniga
Nipp! Võid pecorino asemel ka parmesani kasutada. Mõlemad Itaalia päritolu väärt juustud!
Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.
Lia Virkus ja Britt Paju, retseptiraamat “Kana 50 imemaitsval moel”