Retseptid

Roheline fenkolisalat sidrunivinegretiga

Koostisosad

Sul läheb vaja
Pool kana ürdivõiga küpsetuskotis
1 (u 250-300 g) fenkol
70 g värskeid salatilehti (segasalatit)
Peotäis rediseid
100 g punast kinoat
1 väike punane sibul
Sidrunivinegrett:
1 (2 sl) suurema sidruni mahl
3 sl head oliiviõli
1 tl vedelat mett
Soola ja musta pipart

Valmistamine

Mõõda väiksesse kaanega purki kokku kastmeained, loksuta segamini. Koori ja poolita sibul ja lõika õhukesteks viiludeks, pane sidrunikastmesse maitsestuma. Keeda kinoa meeldivalt al dente, nõruta ja lase jahtuda. Lõika fenkol imeõhukesteks viiludeks, hea on seda teha mandoliiniga. Viiluta ka pestud redised. Sega kõik ained kastmega ja vajadusel maitsesta veel soola, pipra või vähese meega. Serveeri salat koos imemaitsva ja lihtsasti valmiva ürdivõis kanaga.

Retsept: Lia Virkus; Foto: Jaan Heinmaa