Sul läheb vaja | |
---|---|
4 | Eestimaine broileririnnafilee |
200 g | ricottat |
50 g | Parmesani |
50 g | (külmutatud) spinatit |
100 g | päikesekuivatatud tomatit |
3 | küüslauguküünt |
peotäis basiilikulehti | |
2 sl | oliiviõli |
400 g | (külmutatud) herneid |
soola, pipart |
Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning pruunista kergelt õlis praadides mõlemalt poolt. Tõsta kana kõrvale ja samal pannil kuumuta 2 hakitud küüslauguküünt ning spinatilehed või eelnevalt sulatatud külmutatud spinat, kui seda kasutad. Sega täidiseks kokku ricotta, riivitud Parmesan, hakitud tomatid ja basiilikulehed ning maitsesta segu soolaga. Lõika fileed kõige paksemast osast alustades külgedelt peaaegu lõpuni lahti nii et fileest moodustub justkui piklik tasku. Jaga täidis fileede vahel ja küpseta 220 kraadises ahjus 12-15 minutit. Samal ajal kuumuta pannil õlis järele jäänud küüslauguküüs, lisa sulatatud herned ja vajadusel pisut vett. Kuumuta u 3-4 minutit seejärel sega sekka u 1 sl hakitud basiilikut ja maitsesta herned soola-pipraga. Serveeri koos kanafileede ja värske salatiga.
Retsept ja foto: Britt Paju