Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1 sl | võid |
10 | sparglit |
0,5 dl | kuiva valget veini |
1 tl | Dijoni sinepit |
1,5 dl | vahukoort |
paar | tüümianioksa |
2 sl | õli |
soola, pipart |
Tõsta broilerifileed külmikust u 15 minutit enne praadima asumist toatemperatuurile. Kuivata majapidamispaberiga ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta pannil või ja 1 sl õli. Aseta fileed, siledam pool allpool, kuumale pannile ning kata kaanega. Kuumuta 5 minutit, seejärel keera kana ringi ja kuumuta veel 5 minutit. Tõsta liha taldrikule ja lase fooliumi all soojas seista, kuni valmistad kastme ja sparglid. Vala samale pannile, kus kana praadisid sinep, tüümian ja vein. Sega ja lase paar minutit muliseda. Lisa koor ja keeda veel mõned minutid, kuni kaste on kergelt paksenenud. Painuta spargleid alumisest otsast, kuni need murduvad – nii eemaldad sitke puitunud osa just õige koha pealt. Kuumuta ahi koos ahjuplaadiga 200 kraadini. Sega sparglid ülejäänud 1 sl õliga ja viska kuumale ahjuplaadile. Kuumuta neid 2-5 minutit vahepeal kergelt pöörates. Maitsesta sparglid ja kaste, jaga kõik komponendid taldrikutele ja serveeri.