Sul läheb vaja | |
---|---|
4 | Eestimaine broileripoolkoib |
1 | küüslauguküüs |
poole | apelsini riivitud koor |
1 tl | tšillipulbrit |
1 sl | hakitud rosmariinilehti |
1 sl | palsamiäädikat |
2 sl | oliiviõli |
soola, pipart | |
Salsa: | |
1 | tomat |
1 | kurk |
1 | väiksem avokaado |
1 | paprika |
2 sl | hakitud peterselli |
1 sl | hakitud rohelist sibulat |
1 sl | oliiviõli |
1 sl | apelsini- või sidrunimahla |
soola, pipart |
Pressi kaussi küüslaugupressi abil küüslauk või haki peeneks, lisa apelsinikoor ja –mahl, hakitud rosmariin, tšilli, palsamiäädikas, õli ja sool-pipar. Sega läbi, lisa poolkoivad ja hõõru need marinaadiga korralikult sisse. Lase vähemalt 2 tundi, aga veel parem, üle öö, maitsestuda. Grilli keskmisel kuumusel hõõguvate süte kohal, vahepeal keerates u 30 minutit. Jälgi, et kuumus liiga kõrgeks ei tõuseks ja vajadusel tõsta koibi grillil ringi. Koibi on hea grillida kaanega kaetult, siis küpseb ka kondi ümbrus kindlasti läbi. Lase kohe peale grillimist lihal ka u 10 minutit fooliumi all puhata.
Salsa valmistamiseks haki kõik köögiviljad väiksemateks kuubikuteks ja sega õli, tsitrusemahla, ürtide ja soola-pipraga. Serveeri koos poolkoibadega.
Retsept ja foto: Britt Paju