Sul läheb vaja | |
---|---|
350 g | Eestimaine broileririnnafilee |
1 | pomel |
0,5 dl | musta (või punast) riisi |
70 g | lambasalatit ehk põldkännakut või segu lambasalatist ja Itaalia punasest käharlehtsalatist (lollo rosso) |
2 sl | granaatõunaseemneid |
0,5-1 | punast tšillit |
1 | rohelise sibula vars |
1 | küüslauguküüs |
3-4 sl | kookospiima |
1 sl | maapähklivõid |
poole | laimi mahl |
basiilikulehti | |
soola, pipart |
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele ja lase jahtuda. Loputa kanafilee ja pane potti. Lisa pool küüslauguküünt ja rohelise sibula alumine heledam osa ning pisut soola-pipart. Vala potti vett nii palju, et kana oleks kaetud (u 1 l). Lase veel kuumeneda nii, et vesi potis kergelt liiguks, kuid mulle pinnale ei tekiks ning jätka sellel kuumusel keetmist u 15 minutit kuni kana on läbipaistmatu, kuid õrna struktuuriga. Tõsta kana lõikelauale ja lase jahtuda. Samal ajal valmista kaste. Selleks sega kas käsitsi või saumikseri abil kokku kookospiim, maapähklivõi ja laimimahl. Lisa järele jäänud pool küüslauguküünt (kui segad käsitsi, siis haki see enne võimalikult peeneks või suru läbi küüslaugupressi) ja mõned basiilikulehed. Maitsesta soola-pipraga.
Koori pomel ja jaga mõlemasse taldrikusse pool viljalihast. Seda on säside vahelt kerge käsitsi eemaldada. Lisa salatilehed ja riis. Viiluta või tükelda kanaliha ja lisa taldrikutesse. Puista peale granaatõunaseemneid, basiilikulehti ja hakitud roheline sibul ja tšilli. Lisa kaste ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju