Pokè-kauss kana, tatra ja seentega

2-3
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g Eestimaine broilerikintsuliha
1,5 dl toortatart
4-5 pruuni šampinjoni või austerservikuid
1 porgand
u 70 g punast kapsast
1 rohelise sibula vars
2-3 sl hakitud india pähkleid
Marinaad:
3 sl teriyaki kastet
0,5 küüslauguküünt
0,5 tl riivitud ingverit

Valmistamine

Sega valmis marinaad. Selleks riivi küüslauk ja ingver ning sega kastmega. Maitsesta kana ja jäta maitsestuma, kuni valmistad ette ülejäänud koostisosi. Loputa tatar ja kurna. Vala väiksemasse potti ja lisa 3 dl kuuma vett ning veidi soola. Keeda kaane all vaiksel kuumusel u 10 minutit, tõsta kuumuselt ja lase sama kaua tõmmata. Klopi kahvli abil kohevaks.

Riivi porgand ja viiluta kapsas võimalikult õhukeselt. Haki sibul ja soovi korral rösti pähklid kergelt kuumal pannil.

Vala pannile veidi õli ja prae kintsuliha keskmise kuumuse juures mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni liha on küps ja kuldpruun. Tõsta kana pannilt ja lase lihal veidi puhata. Selle aja jooksul pruunista samal pannil paari minuti jooksul eelnevalt viilutatud seened. Tükelda kana. Jaga tatar kaussidesse, lisa kana ja köögiviljad, vala peale pannimahlad ja puista üle rohelise sibula ning hakitud pähklitega. Soovi korral paku juurde veidi sojakastet.