Retseptid

Pitsa rebitud kanaliha, maisi ja paprikaga

Koostisosad

Sul läheb vaja
Pitsapõhi:
4,5 dl nisujahu
0,5 dl täisteranisujahu
0,5 pk (u 6 g) kuivpärmi
2 tl soola
1 tl suhkrut
2 sl oliiviõli
2 dl vett
Kate:
u 400 g Eestimaine broilerikintsuliha
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl kuivatatud punet
2 sl BBQ-kastet
näpuotsaga tšillipulbrit
1 sl oliiviõli
2 dl tomatipüreed
100 g juustu
100 g mozzarellat
1 paprika
Lisaks:
u 1 dl konservmaisi
värsket või kuivatatud punet
soola, pipart
Lisaks soovi korral:
peotäis kirsstomateid ja lambasalatit

Valmistamine

Taina valmistamiseks sega jahu, sool, suhkur ja kuivpärm ning lisa leige vesi ja õli. Töötle tainamikseri abil u 10 minutit või sõtku sama kaua käsitsi, kuni saad ühtlase tainapalli. Kata pall kergelt jahuga ja jäta kaussi köögikilega kaetult u 45 minutiks kerkima, kuni tainakogus on kahekordistunud.

Sega kanaliha bbq-kastme, pune, paprika ja tšilliga. Vala pannile 1 sl õli, lisa kana ja u 0,5 vett. Kata pann kaanega ja lase keskmisel kuumusel 5 minutit küpseda. Kui vesi on ära auranud, lisa seda veel veidi. Keera kanatükid ringi ja küpseta kaane all veel sama kaua. Tõsta valmis kana kausi ja rebi liha kahe kahvli abil kiududeks.

Jaga tainas kaheks võrdseks osaks, rulli kergelt jahuga kaetud tööpinnal kaks u 30 cm läbimõõduga ketast ja tõsta need kahele eraldi küpsetuspaberile. Jaga pitsadele kõigepealt tomatikaste, seejärel riivitud harilik juust, rebitud kanaliha ja paprika ning suska sisse mozzarellatükid.

Kuumuta ahi 250 kraadini koos sinna asetatud ahjuplaadiga. Libista pitsa koos küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile ja küpseta u 15 minutit, kuni see on kena ja kuldse jumega. Tee sama ka teise pitsaga.

Serveerimisel puista pitsale maisi, soola-pipart ja punet. Soovi korral lisa tükeldatud kirsstomateid ja värskeid salatilehti.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted