Retseptid

Pikantne Korea salat ehk kimchi

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 suur Hiina kapsas
0,5 valget redist
8 rohelise sibula vart
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
3 cm ingverit
1 porgand
2 sl Korea gochugaru tšillipulbrit (saab Piprapoest)
1 sl punast misopastat (saab Piprapoest)
1 sl suhkrut
soola
2-3 tšillikauna
500 g Fileesteigid kookose-karrimarinaadis

Valmistamine

Lõika kapsas pikuti pooleks ja poolikud omakorda neljandikeks. Eemalda kapsa juureosad ja lõika kapsad laiupidi 2–3 cm pikkusteks tükkideks. Puista kihiti ohtra soolaga üle ja jäta 5–6 tunniks kaussi soolduma. Sega selle aja jooksul mitu korda kätega (soovitatavalt kummikinnastes), et kõik saaks soolaga kokku.

Tõmba ribastajaga kooritud redisest ja porgandist peened ribad või tükelda noaga. Lõika roheline sibul u 3 cm tükkideks.
Valmista saumikseriga kaste. Mõõda kannu hakitud sibul, tšilli koos seemnetega, küüslauk ja maitseained: gochugaru, misopasta, suhkur ja sool. Surista ühtlaseks pastaks. Nõruta kapsad ja tõsta suurde kaussi. Sega kokku redise, porgandi, riivitud ingveri, rohelise sibula ja kastmega. Seda on hea segada käsitsi, aga kasuta kindlasti kummikindaid, sest kaste kõrvetab. Pane kimchi purkidesse, maksimaalselt kolmveerandi purgi ulatuses. Vajuta kapsaid alla nii, et vedelik oleks peal. Kata kaantega, aga mitte õhukindlalt, ja jäta 5–7 päevaks tuppa hapnema. Vajuta kapsaid paar korda päevas alla, nii et vedelik oleks peal. Maitse, kas need on piisavalt hapud, ja tõsta seejärel külmkappi. Naudi! 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa