Sul läheb vaja | |
---|---|
500 g | Eestimaine broilerikintsuliha |
1 | küüslauguküüs |
1 | sibul |
2 dl | petti |
1,5 tl | soola |
musta pipart | |
Serveerimiseks soovi korral: | |
pestot ja punase kapsa salatit | |
Punase kapsa salat: | |
300 g | punast kapsast |
1 sl | majoneesi |
2 sl | petti |
0,5 tl | teralist Dijoni sinepit |
soola |
Viiluta küüslauk ja sibul õhukeselt ning sega kokku kanaliha, peti, soola ja pipraga. Jäta külmikusse 12-24 tunniks maitsestuma. Lüki kana ja sibularõngad varrastele ning grilli keskmisel kuumusel ca 25-30 minutit vahepeal vardaid pöörates. Serveeri soovi korral näiteks pesto ja punase kapsa salatiga. Salati valmistamiseks haki kapsas võimalikult õhukeselt ja sega soolaga. Lase paar minutit seista, seejärel pigista kummikinnastatud käte abil (sest kapsas määrib muidu käed) kapsasegu nii, et see pehmeneks ja eralduks veidi mahla. Sega kokku majonees, pett ja sinep ning sega kapsaga. Maitsesta soolaga.
Retsept ja foto: Britt Paju