Retseptid

Marineeritud porgandi-suvikõrvitsasalat

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 väiksem suvikõrvits
2-3 porgandit
1 punane tšilli
2 dl riisiäädikat
3 dl vett
2 sl suhkrut
1 sl soola
Fileevardad kookose-ingveri marinaadis

Valmistamine

Kuumuta vesi ja suhkur ning sool keemiseni, kuni suhkur on lahustunud. Lisa äädikas. Viiluta köögiviljad kas julienne’i lõikurit või köögiviljakoorijat kasutades pikkadeks ribadeks ja tõsta keeratava kaanega purki. Lisa hakitud tšilli ja vala peale kergelt jahtunud marinaad. Lase toatemperatuurini jahtuda, peale seda hoia külmkapis. Salat sobib söömiseks kohe kui on jahtunud, aga säilib külmikus kuni paar nädalat.
Serveeri koos Talleggi kookose-ingverimarinaadis fileevarrastega ja lisa soovi korral korandrilehti ning laimiviile.

Retsept ja foto: Britt Paju