Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | Šašlõkk tomati ja basiilikuga |
8 | maasikat |
200 g | tomateid |
1 | kurk |
0,5 | punast sibulat |
Väike peotäis | basiilikulehti |
1 sl | valge veini äädikat |
1-2 sl | esimese külmpressi oliiviõli |
Veidi | suhkrut, soola, musta pipart |
3-4 | mandlit |
Haki sibul peeneks, sega äädikaga ja lisa veidi soola ja suhkrut. Lase u 5 minutit maitsestuda, seejärel kurna vedelik, aga jäta see alles. Puhasta ja viiluta maasikad, tükelda tomatid ja kurk ning haki basiilikulehed. Sega kõik kokku Klopi äädikavedelik õliga läbi ja sega salatiga. Maitsesta musta pipraga ja vajadusel isa veel soola. Puista peale hakitud mandleid ja basiilikulehti. Serveeri koos Talleggi tomati-basiiliku kanašašlõkiga.
Retsept ja foto: Britt Paju